Başlık: "Mekatronik Mühendisliğine Giriş Dersi Alanların Dikkatine!"

Arş. Gör. İ. Malik KUNDAKÇI

30 Ekim 2017

Derse gelirken önceki derslerdeki malzemelere ek olarak iki adet buton getirilecektir. Toplam olarak öğrencilerin yanında şu malzemeler bulunmalıdır.

- 2 adet buton
- 3 adet led
- Arduino
- Arduino IDE yüklü, sürücü sorunu halledilmiş bir bilgisayar.
- Yükleme kablosu
- Jumperlar, dirençler ve vb.

Arkadaşlar derste sürücü sorunları ile ilgilenilmeyecektir. İnternette hem türkçe, hem ingilizce, hem farsça, hem arapça, hem almanca, hem fransızca bu konunun çözümü ile ilgili yüzlerce video, konu anlatımı ve yazı bulunmaktadır. Yukarıdaki dillerden birini biliyorsanız bu sorunu halledebilirsiniz. Hem de internette belki duymuşsunuzdur "www.google.com" diye bir site var. Sorununuzu yazdığınız zaman dünyada sizin sorununuza benzer sorunları yaşamış insanlar çözüm yollarını yazmışlar. Tavsiye ederim.

Mesela bana sorduğunuz ve cevabını oldukça çok kereler verdiğim bazı soruları, google sitesinde açılan küçük pencereye de yazabilirsiniz. Örnek olarak;
- Hocam klon arduino için hangi sürücüyü yüklemem gerekiyor?
- Hocam arduino'ya uygun sürücü yüklediğimi nasıl anlarım?
- Hocam arduino'ya hangi kablo bağlanır?

Emin olun sonuç alacaksınız.

Soru sorulmasına kesinlikle karşı değiliz sevgili arkadaşlarım da değerli ders vaktimizi daha kaliteli sorular için değerlendirelim.

Not: Proje gruplarının hepsiyle 1 Kasım 2017 çarşamba günü saat 14:30- 17:00 arası görüşülecektir. Lütfen o güne kadar  2-4 kişiden oluşan grubunuzu ve proje konunuzu belirleyin. Gruptan en az 1 kişinin gelmesi yeterlidir. İstenildiği takdirde bütün grupla gelinebilir. Grup arkadaşı ve proje konusu bulma konusunda sıkıntı yaşıyorsanız da aynı gün ve saatte bizi ziyaret ediniz. Bahsi geçen google adlı siteden proje konusu da araştırabilirsiniz.

Görüşmek üzere