HKTM FİRMASI ZİYARETİ

HKTM Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin kurucu ortakları Tunç Atıl ve İlham Çelebi ile Ar-Ge çalışanları Tolga Cankurt ve Evren Samur, 2 Ekim 2019 Çarşamba günü Mühendislik Fakültemizi ziyaret ettiler. Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunu tamamen dolduran öğrencilere hitap ederek kendi mühendislik deneyimleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi verdiler. İyi bir Ar-Ge mühendisi olabilmenin yolunun tasarım odaklı bir bakış açısı geliştirmekle ve mühendisliği bir hayat tarzı olarak benimsemekle mümkün olabileceği düşüncesini öğrencilerle paylaştılar. Tabiattaki canlıların faaliyetini ve estetiği dikkate alan bir mühendislik tasarımın birçok problemi baştan çözeceğini ve daha başarılı olacağını kendi tecrübelerinden örnekler vererek anlattılar. Öğrencilerle yapılan toplantıdan sonra, Dekanlık Toplantı Salonunda Dekan Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk başkanlığında, öğretim elemanları ile HKTM şirket yetkilileri bir araya gelip ortak projeler ve staj programları hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirdiler. İki kurum arasında daha sıkı işbirliklerinin kurulması hakkında ortak niyet beyanında bulunuldu. HKTM, Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesinde yer almakta olup makine uygulamaları ve mühendislik, fabrika otomasyonu ve mobil uygulamalar alanında hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol ile doğrusal hareket ve montaj konularında tasarım, geliştirme, üretim ve satış faaliyetleri yürütmektedir. Aynı zamanda Sanayi Bakanlığınca tescillenmiş bir Ar-Ge Merkezine sahiptir.