KOU Mekatronik Roket Takımı Başarısı

Bölümümüz Öğrencileri Mehmet Emin SEZER (Takım Kaptanı), Berkcan ASATEKİN, Ömer Faruk KAHRAMAN, Ahmet AZBOY, Altan Anıl SİPAHİ ve Takım Danışmanı bölümümüz Araştırma Görevlilerinden Kaplan KAPLAN'ın bulunduğu MBK KOUSPACE Roket Takımı, Teknofest 2020 Orta İrtifa (1000 ft) Kategorisindeki yarışlara katılmış ve Kocaeli Üniversitesini temsil etmiştir. Takımımız ilk kez katıldığı yarışmada 158 takım arasında finale kalarak ROKETSAN Aksaray Tuz Gölü Atış ve Test Sahası’nda, bizzat tasarlayıp ürettikleri roketin başarılı bir şekilde atışını gerçekleştirdi. Ekip olarak Milli Teknoloji Hamlesi ruhuyla Türkiye'nin Savunma Sanayi teknolojilerine dahil olmak amacıyla çıktıkları bu yolda yerli roket alt sistemleri, itki sistemleri alanlarında çalışmalarına durmadan devam etmektedirler.