Öğrencilerimizin Başarısı

Bölümümüz öğrencileri Mustafa Ali ÖZGÖNÜL , Sefa Burak MEMİŞ ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Sadig YUSİFOV'un geliştirdiği "Virtual Eyes" projesi, TEKNOFEST 2020 içerisinde yer alan TÜBİTAK'ın 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları'ndaki Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorisinde Türkiye Birinciliği’ne layık görülmüştür. TÜBİTAK'ın 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları'ndaki Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorisinde birinci olan çalışma, görme engellilerin alınlarına takılıyor. Görme engelli vatandaşların rahatlıkla önlerindeki nesne veya engellerin hissetmesi ve fark etmesi sağlanıyor. Üzerindeki 5 mesafe sensörünün algıladığı engel unsuru, cihazın kişinin alın kısmına gelen uçlarıyla uzaklığına göre baskı oluşturuyor ve bireyi uyarıyor. Proje kapsamında geliştirilen "Virtual Eyes" isimli cihazın çalışan bir prototipi TEKNOFEST'te sergilenmiştir. Öğrencilerimizi gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ederiz.